lunes, 12 de junio de 2017

DIETA VERSUS BONA ALIMENTACIÓ

Comença el bon temps i ningú es vol veure un revolt molt pronunciat en la seva panxa, cames d'elefant o penjolls als braços. Què cal fer per posar-hi remei? Posar-se a dieta.

La publicitat ajuda. Et persegueix amb els seus estereotips trets de sales de quiròfan o del mateix Photoshop i amb productes que "t'ajudaran a aprimar". Cremes, pastilles i tot tipus de productes que prometen convertir-te en l'home o dona que veus a la foto del costat. Surrealista.

Però ... ¿comptar les calories que mengem, tot i els aliments que anem a prendre, amb la gota de suor al front i l'estómac rugint "vull menjar de veritat ja" és la veritable solució? Seguint les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut i de la majoria del personal sanitari especialitzat en dietètica no ho és.


El consell és un altre ben diferent. Començar a educar tant al teu paladar com al teu estómac a portar una alimentació saludable. I què és això? Un estil de vida on caben les fruites, les verdures i el menjar no processada, si pot ser. Apropar-nos com ens sigui possible als aliments més propers a la terra.




Hauríem de menjar de tot, en la seva mesura: carn, peix, verdura, fruita, ous, etc. I si fem cinc àpats diaris, millor que millor. Amb una alimentació equilibrada acompanyada d'una rutina d'exercici, si pot ser diària, el nostre cos notarà el canvi en poc temps: menys sucre en la sang, menor nivell de greixos saturats, entre d'altres i el més important: suposa més anys de vida a general.

No hay comentarios:

Publicar un comentario